ua en ru

Кабмін вніс до Ради законопроект про посилення контролю за збереженням майна "Одеської кіностудії"

Кабмін вніс до Ради законопроект про посилення контролю за збереженням майна "Одеської кіностудії"
Кабінет міністрів України зареєстрував у Верховній Раді України законопроект № 5200 "Про заборону приватизації, відчудження, передачі в заставу та внесення до статутних капіталів господарських товариств усіх форм власності пакета акцій, що належить державі у статутному капіталі ЗАТ "Одеська кіностудія"

Кабінет міністрів України зареєстрував у Верховній Раді України законопроект № 5200 "Про заборону приватизації, відчудження, передачі в заставу та внесення до статутних капіталів господарських товариств усіх форм власності пакета акцій, що належить державі у статутному капіталі ЗАТ "Одеська кіностудія". Про це повідомляється на офіційному сайті парламенту.

Станом на 19:45 текст законопроекту на сайті Ради відсутній.

Проте, як раніше повідомила прес-служба Міністерства культури, прийняття даного законопроекту забезпечить посилення контролю держави за збереженням і використанням майна ЗАТ "Одеська кіностудія" та дасть можливість вдосконалити нормативно-правову базу у сфері кінематографії.

ЗАТ "Одеська кіностудія" створено в 2005 р. на базі державного підприємства "Одеська кіностудія художніх фільмів" і є його повним правонаслідувачем.

Створення акціонерного товариства за участю держави і залученням приватного інвестора було передбачено "Загальнодержавною програмою розвитку національної кіноіндустрії на 2003-2007 роки", затвердженої законом України від 25 грудня 2002 р.

З моменту створення і по сьогоднішній день власниками акцій ЗАТ "Одеська кіностудія" є Україна в особі Фонду державного майна - 50% +1 акція; ТОВ "Нова кіностудія" м. Одеса - 50% - 1 акція.

Нагадаємо, 5 листопада 2014 р. Кабінет міністрів на своєму засіданні схвалив законопроект про посилення контролю за збереженням майна "Одеської кіностудії".