ua en ru

Кабмін протягом 2 місяців погодить проект будівництва Канівської ГАЕС, - "Укргідроенерго"

Кабінет міністрів України протягом двох місяців погоджує проект будівництва Канівської ГАЕС. Про це заявив генеральний директор ВАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота, передає його прес-служба.

За його словами, проект ГАЕС пройшов держекспертизу і сьогодні знаходиться на узгодженні уряду: "Ми очікуємо, що протягом двох місяців ми отримаємо погодження. Паралельно ініціюємо кредитні угоди, і до кінця року плануємо їх затвердити".

Сирота зазначив, що вже є попередні домовленості з європейськими банками про фінансування проекту. Компанія вже має позитивний досвід співпраці зі Світовим банком, Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) і ЄБРР у рамках реконструкції та модернізації об'єктів гідроенергетики.

Нагадаємо, що проект Канівської ГАЕС передбачає будівництво 4-х гідроагрегатів по 250 МВт сумарною потужністю 1000 МВт, а також верхнього водоймища об'ємом 17,5-19 млн. кубометрів.

Канівська ГАЕС - один із двох проектів, будівництво яких розпочато у 80-х роках минулого століття і будівництво яких було зупинено на початку 90-х. Інший проект - Дністровська ГАЕС - сьогодні знаходиться в стадії будівництва першої черги. В обох проектах передбачено 300 млн грн на фінансування розвитку соціальних проектів у районах, де проходить будівництво.