ua en ru

Кабмін затвердив тарифи на послуги з регулювання руху суден

Кабінет Міністрів України (Кабмін) ухвалив рішення про порядок погодження тарифів на послуги проведення та регулювання руху суден. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури україни (Мінінфраструктури).

Згідно з повідомленням, Кабмін прийняв протокольне рішення з питань погодження тарифів на послуги по забезпеченню проведення суден та послуги з регулювання руху суден. Це передбачає прийняття наказів Мінінфраструктури "Про затвердження Тарифів на послуги із забезпечення лоцманської проводки суден" та "Про затвердження Тарифів на послуги з регулювання руху суден".

Законом України "Про морські порти України" визначено, що тарифи на спеціалізовані послуги, які надаються у морському порту суб'єктами природних монополій, затверджуються національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері транспорту.

Відповідно до встановленої Кабінетом Міністрів України процедури, оскільки зараз така комісія не створена, Мінінфраструктури за погодженням Кабміну тимчасово проводить тарифну політику і, зокрема, встановлює тарифи в іноземній валюті на спеціалізовані послуги, що надаються у морському порту суб'єктами природних монополій. До таких спеціалізованих послуг відносяться лоцманське проведення та регулювання руху суден.

Сьогодні порядок справляння і розмір лоцманського збору та плати за послуги з регулювання руху суден визначається зборами і платою за послуги, що надаються суднам закордонного плавання у морських портах України, затверджених наказом Міністерства транспорту України від 27 червня 1996 року №214.