Кабмін затвердив порядок виплати компенсації власникам авто у зв'язку зі збільшенням акцизу з пального

Кабмін затвердив порядок виплати компенсації втрат власників транспортних засобів у зв'язку зі збільшенням акцизу з пальногоКабінет міністрів України затвердив порядок виплати компенсації втрати частини доходів у зв'язку зі збільшенням ставок акцизного збору з пального.

Кабмін затвердив порядок виплати компенсації втрат власників транспортних засобів у зв'язку зі збільшенням акцизу з пального
Кабінет міністрів України затвердив порядок виплати компенсації втрати частини доходів у зв'язку зі збільшенням ставок акцизного збору з пального. Про це йдеться у постанові уряду № 60 від 12 лютого 2014 р.

"Затвердити порядок виплати компенсації втрати частини доходів у зв'язку з відміною податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів та відповідним збільшенням ставок акцизного збору з пального для фізичних осіб, які користувалися пільгами щодо сплати податку з власників транспортних засобів", - йдеться у документі.

Компенсація призначається т фізичним особам - власникам транспортного засобу, зазначеним у пунктах 1 і 2 частини першої статті 14 закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи"; статтях 4-11 закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"; статтях 6 і 8 закону України "Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні"; інвалідам незалежно від групи інвалідності, а також інвалідам, законним представникам недієздатних інвалідів, дітей-інвалідів, які були забезпечені автомобілями.

Компенсація встановлюється за легкові автомобілі (мотоколяски) з об'ємом циліндрів двигуна:

- до 1 тис. куб. см - 3 грн за 100 куб. см;

- від 1001 до 1500 куб. см - 5 грн за 100 куб. см;

- від 1501 до 1800 куб. см - 7 грн за 100 куб. см;

- від 1801 до 2500 куб. см - 10 грн за 100 куб. см.

За мотоцикли з об'ємом циліндрів двигуна:

- до 500 куб. см - 3 грні за 100 куб. см;

- від 501 до 750 куб. см - 5 грн за 100 куб. см.

Також передбачена компенсація за човни моторні або катери (крім спортивних) з довжиною корпусу до 7,5 м у сумі 0,5 грн за 100 см.