ua en ru

Кабмін затвердив порядок виділення коштів для компенсації "Нафтогазу" різниці між цінами закупівлі імпортованого газу та його реалізації

Кабінет міністрів України затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для компенсації НАК "Нафтогаз України" різниці між цінами закупівлі імпортованого природного газу та його реалізації суб'єктам господарювання для виробництва теплової енергії, яка споживається населенням. Відповідна постанова №954 від 17 жовтня 2012 р. опублікована на сайті Кабміну.

Згідно з затвердженим порядком, бюджетні кошти для компенсації "Нафтогазу" різниці між цінами виділяються в межах суми 3,9 млрд грн. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Міністерство енергетики та вугільної промисловості України (Міненерговугілля).

Компенсація надається на підставі договорів про постачання у 2012 р. імпортованого природного газу для виробництва теплової енергії, яка споживається населенням, укладених між "Нафтогазом" та суб'єктами господарювання для виробництва теплової енергії, яка споживається населенням, із зазначенням помісячних обсягів постачання та розрахунку суми компенсації.

Сума компенсації різниці між цінами закупівлі та реалізації 1 тис. куб.м природного газу обчислюється за формулою: К = Цзс - Цр, де К - сума компенсації різниці між цінами на природний газ за 1 тис. куб.м; Цзс - середньозважена ціна закупівлі імпортованого природного газу (без урахування ПДВ та збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ); Цр - визначена у договорі між "Нафтогазом" та суб'єктами господарювання ціна реалізації імпортованого природного газу (без ПДВ та збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ) для виробництва теплової енергії, яка споживається населенням.

"Нафтогаз" на підставі актів приймання-передачі у 2012 р. газу суб'єктами господарювання складає реєстр договорів, на підставі реєстру здійснює розрахунок сум компенсації, який разом з реєстром подає Міненерговугіллю. Міністерство затверджує суму компенсації у 2012 р. та подає Казначейству розрахунок суми компенсації.

Міненерговугілля перераховує асигнування в день їх надходження на поточні банківські рахунки "Нафтогазу".

Читайте також: Закон про виділення "Нафтогазу" 3,9 млрд грн компенсації різниці між цінами закупівлі та реалізації імпортованого газу набув чинності