Кабмін затвердив зміни до законопроекту про права мешканців гуртожитків

Кабмін затвердив зміни до законопроекту про права мешканців гуртожитків Фото: Кабінет міністрів України

Документ прийнятий з метою вдосконалення законодавства у сфері державної житлової політики

Кабінет міністрів України прийняв сьогодні на засіданні проект закону "Про внесення змін до закону України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків", розроблений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства з метою вдосконалення законодавства у сфері державної житлової політики, повідомили у прес-службі Мінрегіону.

Зокрема, передбачаються зміни до порядку утримання приватизованих і неприватизованих житлових, нежитлових і допоміжних приміщень у гуртожитках і прибудинкових територій за рахунок коштів їх власників.

Відповідно до законопроекту, громадяни, які на законних підставах зареєстровані за місцем проживання в гуртожитку та фактично проживають у ньому, за наявності згоди власника гуртожитку, можуть здійснювати за власні кошти ремонт житлових і допоміжних приміщень. Крім того, передбачено порядок утримання допоміжних приміщень у гуртожитках і прибудинкових територій.

Раніше, 15 липня, зазначений проект було схвалено на засіданні урядового комітету з питань регіонального розвитку.

Нагадаємо, на початку року Президент України Петро Порошенко подовжив дію мораторію на відчуження гуртожитків до 2019 р.