ua en ru

Кабмін вирішив виділити сім'ям загиблих у ДТП під Сумами за 100 тис. грн

Кабінет міністрів України (Кабмін) виділить сім'ям загиблих у ДТП під Сумами по 100 тис. грн, постраждалим - по 50 тис. грн.

Кабінет міністрів України (Кабмін) виділить сім'ям загиблих у ДТП під Сумами по 100 тис. грн, постраждалим - по 50 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури україни (Мінінфраструктури).

Відповідне розпорядження від 5 лютого 2014 р. № 59-р ухвалив Кабінет міністрів України.

"Перш за все, мої щирі співчуття сім'ям загиблих і травмованих у дорожньо-транспортну пригоду на переїзді в Сумській області. На чолі з віце-прем'єром Олександром Вілкулом, з участю фахівців залізниці, правоохоронних органів працює комісія з розслідування цієї аварії", - сказав міністр инфраструктыры Володимир Козак на брифінгу в Кабміні.

Він зазначив, що на сьогоднішньому засіданні уряд прийняв рішення про надання допомоги сім'ям постраждалих в ДТП - 50 тис. грн постраждалим і 100 тис. грн сім'ям загиблих. Крім того, підтримку надасть та "Укрзалізниця".

"Південної залізниці я доручив надати допомогу сім'ям загиблих і місцевій школі, три вчителі і учень - серед загиблих у цій страшній аварії", - повідомив міністр.

Козак зазначив, що новий законопроект "Про автомобільний транспорт" дозволить посилити вимоги до водіїв та автоперевізникам.
Нагадаємо, 4 лютого 2014 р. близько 15:00 на залізничному переїзді 23 км перегону "Вири - Комори", обладнаному автоматичною переїзною сигналізацією, яка працювала справно, сталося зіткнення маршрутного автобуса "Суми - Ганнівка-Вировская" з дизель-поїздом №847 сполученням "Харків - Ворожба". В автобусі перебувало 18 пасажирів і водій. Загинуло 12 осіб. За попередніми даними, водій автомобіля проігнорував заборонні показники автоматичної переїзної сигналізації і виїхав на переїзд, внаслідок чого сталося зіткнення з потягом.