ua en ru

Кабмін просять перевірити перевізників після ДТП з дітьми в Білорусі

Кабмін просять перевірити перевізників після ДТП з дітьми в Білорусі Фото: Людмила Денисова (facebook.com/denisovamlsp)

Щодо перевізників можуть провести позапланові перевірки

Уповноважений Верховної ради України Людмила Денисова просить Кабмін провести позапланові перевірки перевізників після смертельної аварії з українськими дітьми в Білорусі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби омбудсмена.

Повідомляється, що для запобігання дорожньо-транспортних пригод Денисова звернулася до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням терміново вжити заходи щодо дотримання правил дорожнього руху та закону "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" при перевезенні автомобільним транспортом дітей. Крім того, вона просить провести позапланові перевірки перевізників на наявність ліцензій та дотримання ними вимог ліцензійних умов.

"Крім того, уповноважений звернулася до голів усіх обласних рад та Київського міського голови з проханням залучати до перевезень автомобільним транспортом організованих груп дітей тільки ліцензованих перевізників", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 13 травня дитяча футбольна команда з України потрапила в ДТП в Білорусі, в результаті чого загинула одна дитина.