ua en ru

Кабмін прийняв постанову про виробництво світлодіодної техніки, що дозволить зекономити у 2014 р. біля 250 млн грн

Кабінет міністрів України 26 червня 2013 р. прийняв постанову про внесення змін у додатки 2 і 3 державної цільової науково-технічної програми "Розробка і впровадження енергозберігаючих світлодіодних джерел світла та освітлювальних систем на їх основі", що підтримає виробництво вітчизняної енергоефективної світлодіодної техніки та дозволить зекономити у 2014 р. біля 250 млн грн . Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

За словами голови Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимира Семиноженка, прийнята постанова дозволить реалізувати проекти із впровадження світлодіодних систем на основі світлодіодів вітчизняного виробництва, енергоспоживання яких у 8-10 разів менше порівняно з лампами розжарювання, а строк служби - понад 50 тис. год.

"Реалізація прийнятих норм дозволить заощадити, починаючи з 2014 р., не менше 500 млн кВт.год. електроенергії і подвоювати цю величину в кожному наступному році. Це забезпечить економію коштів від зменшення витрат на електроенергію біля 250 млн грн у 2014 р. та до 2 млрд грн в 2020 р. при вартості електроенергії 0,5 грн за кВт.год", - наголосив Семиноженко.

Разом з цим він додав, що це дозволить задіяти нові робочі місця у машинобудуванні, хімічній та електронній промисловості.