Кабмін ухвалив концепцію розвитку легкового автомобілебудування до 2020 р

Кабінет міністрів України ухвалив концепцію Державної цільової економічної програми розвитку легкового автомобілебудування на період до 2020 р.

Кабінет міністрів України (Кабмін) сьогодні, 15 січня 2014 р. на своєму засіданні прийняв концепцію Державної цільової економічної програми розвитку легкового автомобілебудування на період до 2020 року, розроблену Міністерством економічного розвитку і торгівлі на виконання доручень Президента України, КМУ та плану заходів щодо виконання Державної програми розвитку внутрішнього виробництва. Про це повідомляє прес-служба Асоціації автовиробників України "Укравтопром".

Повідомляється, що проектом концепції програми передбачається сприяння створенню в Україні конкурентоспроможного легкового автомобілебудування з рівнем локалізації понад 55%, покриття внутрішнього попиту на 70% автомобілями вітчизняного виробництва, створення 175,8 тис. нових робочих місць на виробництві автомобілів і комплектуючих виробів.

На думку головного розробника, прийняття акта сприятиме комплексному вирішенню проблемних питань виробництва легкових автомобілів та суміжних галузей.

Фінансування програми планується здійснювати за рахунок залучення інвестицій, власних коштів підприємств та інших джерел.

Бюджетне фінансування передбачається спрямовувати на проведення науково-дослідних, дослідно-конструкторських робіт в галузі автомобілебудування та приведення нормативно-правових актів у сфері технічного регулювання автомобілебудівної галузі у відповідність з вимогами міжнародних та європейських стандартів (вимог СОТ, директив ЄС тощо).

Передбачається, що можливі витрати бюджету, які будуть спрямовані на фінансування програми, будуть компенсовані за рахунок збільшення обсягів виробництва і, як наслідок, збільшення податкових надходжень від підприємств галузі легкового автомобілебудування України до бюджетів усіх рівнів.

Зазначимо, також концепція передбачає створення моделі українського автомобіля за 35 млрд грн.