ua en ru

Кабмін пропонує збільшити субвенції місцевим бюджетам на погашення заборгованості за теплоенергію в сумі 1,1 млрд грн

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований урядовий законопроект № 11250, яким пропонується збільшити субвенції з державного бюджету 2012 місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію. Про це йдеться в законопроекті "Про внесення змін до закону України" Про Державний бюджет України на 2012 рік "(щодо питань, пов'язаних з проведенням розрахунків з Держкомрезервом)", текст якого опублікований на офіційному сайті ВР.

Метою законопроекту є збільшення витрат субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення та врегулювання питання щодо проведення розрахунків з Державним агентством резерву України в частині порядку перерахування коштів до спеціального фонду державного бюджету сплати податку на додану вартість за договорами про організацію взаєморозрахунків.
Всього планується додатково виділити 1 млрд 108,9 млн гривень.

Згідно з пояснювальною запискою, проект закону розроблено з метою врегулювання питання виникнення додаткових податкових зобов'язань у Державного агентства резерву України та підприємств, що надають послуги з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії, централізованого водопостачання та водовідведення з податку на прибуток та податку на додану вартість, які виникають в результаті проведення розрахунків згідно зі статтею 23 закону України "Про Державний бюджет на 2012 рік".

За інформацією Міністерства фінансів орієнтовні обсяги погашення заборгованості по платежах до державного бюджету, що є додатковим джерелом розрахунків по субвенції з різниці в тарифах, прогнозується в обсязі 908,9 млн гривень.

Також 200 млн гривень прогнозується за рахунок від сплати реструктуризованих за договорами податкових зобов'язань, що виникли у зв'язку із застосуванням статті 10 Закону України "Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу" та додаткових податкових зобов'язань Держрезерву України.