ua en ru

Кабмін пропонує збільшити держгарантії по кредиту на 560 млн грн на модернізацію газоперекачувального обладнання газопроводу "Союз"

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований урядовий законопроект № 11341, згідно з яким державні гарантії збільшуються на 560 млн грн для фінансування модернізації газоперекачувального обладнання на компресорній станції Бар магістрального газопроводу "Союз". Текст законопроекту "Про внесення змін до статті 6 Закону України" Про Державний бюджет України на 2012 рік "(щодо фінансування модернізації та реконструкції газотранспортної системи)" опублікований на офіційному сайті ВР.

Крім того, державні гарантії в сумі 560 млн грн будуть надані за зобов'язаннями дочірньої компанії "Укртрансгаз" Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" для реалізації проекту з модернізації компресорної станції Бар магістрального газопроводу "Союз" відповідно до меморандуму про взаєморозуміння між "Нафтогазом" і "Ferrostaal Industrieanlagen GmbH" від 2 липня 2012 року.

Відзначимо, магістральний газопровід "Союз" (Оренбург-Держкордон) побудований в 1975-78 рр.спільно з Болгарією, Угорщиною, НДР, Польщею та Чехословаччиною. Проектна потужність газопроводу 26 млрд куб. м в рік, проектне тиск 7,5 МПа; довжина по території України - 1 тис. 568,5 км. На газопроводі знаходиться 12 компресорних станцій. Компресорна станція Бар газопроводу "Союз" була введена в експлуатацію в 1979 р., має 7 газоперекачувальних агрегатів загальною потужністю 70 тис. кВт.

Читайте також: "Нафтогаз" і німецька Ferrostaаl підписали меморандум щодо модернізації обладнання магістрального газопроводу "Союз".