ua en ru

Кабмін пропонує дозволити директорам департаментів міністерств підписувати відповіді на офіційні звернення

Кабінет Міністрів на своєму засіданні в середу, 24 квітня, схвалив законопроект, який передбачає посилення ролі директорів департаментів апаратів міністерств. Проект закону був розроблений Міністерством юстиції, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

Проектом закону пропонується закріпити, що директори департаментів апаратів міністерств мають право: підписувати листи, а також відповіді на звернення громадян з питань, що належать до компетенції департаменту; давати відповіді на запити на інформацію, адресовані Міністерству; посилати офіційні запити про надання інформації з питань, що належать до компетенції департаменту т.п.
Крім того, проектом пропонується внести зміни до 3 закону України, а саме "Про комітети Верховної Ради України", "Про звернення громадян" та "Про центральні органи виконавчої влади".

Змінами до закону України "Про комітети Верховної Ради України" пропонується передбачити можливість запрошення до участі в слуханнях у комітетах Верховної Ради України, крім керівників державних органів, а також інших посадових осіб цих органів.
Одночасно пропонується внесення змін до статті 15 закону України "Про звернення громадян", якими передбачається можливість надання відповіді міністерства за результатами розгляду заяв (клопотань), не тільки за підписом керівника органу, а також за підписом уповноваженої ним посадової особи цього міністерства.

Крім того, проектом закону України пропонується уточнити деякі повноваження міністра, заступника міністра - керівника апарату, керівника центрального органу виконавчої влади, а також питання діяльності територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

Найближчим часом законопроект буде винесений на розгляд Верховної Ради України.