ua en ru

Кабмін пропонує Раді приєднатися до поправок до конвенції про Міжнародну гідрографічну організацію

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України приєднатися до протоколу поправок до конвенції про Міжнародну гідрографічну організацію.

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України приєднатися до протоколу поправок до конвенції про Міжнародну гідрографічну організацію. Про це йдеться в урядовому законопроекті № 0094 "Про приєднання до протоколу поправок до конвенції про Міжнародну гідрографічну організацію", текст якого розміщений на сайті парламенту.

Законопроект передбачає здійснення з боку України внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності протоколом поправок.

"Приєднатися до протоколу поправок до конвенції про Міжнародну гідрографічну організацію, прийнятого 14 квітня 2005 р. в м. Монако, який набирає чинності для України через три місяці після одержання Депозитарієм від двох третин держав-членів повідомлень про згоду на його обов'язковість", - йдеться у законопроекті.

Згідно з протоколом поправок до конвенції про Міжнародну гідрографічну організацію, організація за своїм характером є консультативною й технічною.

До цілей Організації належать: сприяння використанню гідрографії для безпеки мореплавства та для всіх інших морських цілей, а також підвищення загальної обізнаності; покращення глобального покриття, наявності і якості гідрографічних даних, інформації, продукції та послуг і полегшення доступу до таких даних, інформації, продукції та послуг; покращення загальних гідрографічних можливостей, потенціалу, навчання, науки й технологій; установлення та сприяння вдосконаленню міжнародних стандартів гідрографічних даних, інформації, продукції, послуг і технологій, а також досягнення якомога більшої уніфікації у використанні цих стандартів; надання авторитетних і своєчасних консультацій з усіх гідрографічних питань державам і міжнародним організаціям; сприяння координації гідрографічної діяльності серед держав-членів, а також розширення співробітництва в галузі гідрографічної діяльності між державами на регіональній основі".

Згідно з пояснювальною запискою до документу, відповідно до статті 6 фінансових правил Міжнародної гідрографічної організації кількість додаткових часток, які сплачуються урядами на додаток до 2-х обов'язкових часток. Станом на 2012 р. внесок Уряду України становить 8 часток, кожна з яких становить 3 тис. 984,48 євро, що в сумі складає 31 тис. 875,84 євро, виділених у державному бюджеті видатків.

Згідно з пояснювальною запискою, прийняття проекту акта підтверджує згоду України на обов'язковість для неї положень протоколу поправок до конвенції про Міжнародну гідрографічну організацію.