ua en ru

Кабмін пропонує не обкладати податком на нерухомість дітей-сиріт

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований урядовий законопроект №2405, яким пропонується не оподатковувати податком на нерухомість, що належить багатодітним сім'ям та дітям-сиротам. Текст законопроекту "Про внесення змін до статті 265 Податкового кодексу України щодо об'єктів житлової нерухомості" опублікований на офіційному сайті ВР.

Відповідно до законопроекту, пропонується доповнити статтю 265 Податкового кодексу новим пунктом, яким установити, що об'єкти житлової нерухомості, які належать дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа, але не більше одного такого об'єкта на дитину, не є предметом оподаткування .

Крім того, не є об'єктами оподаткування об'єкти житлової нерухомості, які належать багатодітним сім'ям, прийомним сім'ям, сім'ям опікунів дітей, у яких виховується троє та більше дітей, але не більше одного такого об'єкта на сім'ю.

За даними Кабміну, станом на кінець 2012 р. в 50 тис. 816 сім'ях опікунів, піклувальників виховується 63 тис. 243 дитини сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування; в 740 дитячих будинках сімейного типу виховується 4 тис. 933 дитини; до 3 тис. 856 прийомних сім'ях виховується 6 тис. 818 дітей.

Читайте також: В Україні з 1 січня 2013 р. набрав чинності податок на нерухомість