Кабмін відкриває доступ до майнових реєстрів з 6 жовтня

Кабмін відкриває доступ до майнових реєстрів з 6 жовтня Фото: майновий реєстру

Українці зможуть легко дізнатися, яка саме нерухомість є у держслужбовців

Кабінет Міністрів України в ході сьогоднішнього засідання прийняв постанову, яка забезпечує відкриття всіх майнових реєстрів і можливість пошуку інформації не тільки по об'єкту, але і з прізвища, імені та по батькові власника. Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

"6 жовтня ми відкриваємо доступ наших громадян до баз даних, які стосуються нерухомості. Крім того, буде розширено доступ громадян до реєстрів, які оперуються Міністерством юстиції. Українці зможуть отримувати інформацію щодо майна за прізвищем будь-якої особи", - зазначив міністр юстиції Павло Петренко.

За його словами, перш за все дана ініціатива направлена на відкриття даних про власність державних службовців.

"Громадяни зможуть дізнатися, яка у держслужбовців є нерухомість. Це хороший антикорупційний контроль. В той же час - це ознака прозорості та відкритості нинішньої влади і того, що ми не боїмося спілкуватися з громадянським суспільством", - наголосив Петренко.

Міністр юстиції нагадав, що уряд в минулому році ініціював питання про відкриття доступу до всіх реєстрів нерухомості та реєстрів бізнесу, оператором яких є Мін'юст.

"З 1 січня ми відкрили реєстру нерухомості. Після того, Парламент в ході роботи з Урядом і цивільним суспільством, прийняв більш революційні зміни до закону, які долучили до процесу та інші бази даних та реєстри: земельний реєстр, бази даних транспортних засобів", - додав Петренко.

Нагадаємо, в ході засідання Кабміну сьогодні міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко запропонував з 6 жовтня запустити земельний кадастр у відкритому режимі.