ua en ru

Кабмін визначив механізм переведення, атестації та стипендіального забезпечення студентів вишів Донбасу

Кабмін визначив механізм переведення, атестації та стипендіального забезпечення студентів вишів Донбасу Джерело фото:iz.com.ua

Кабінет міністрів визначив механізм переведення, атестації та стипендіального забезпечення студентів вищих навчальних закладів Донбасу. Про це повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки України.

"Врегульовано питання переведення, атестації та стипендіального забезпечення студентів вищих навчальних закладів Донецької та Луганської областей, тимчасово допущених до занять, і студентів вишів зазначених областей, у яких у результаті проведення антитерористичної операції не проводиться освітній процес", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, уряд прийняв рішення, яким визначено механізм переведення студентів вишів Донецької та Луганської областей, тимчасово допущених до занять, і студентів вишів зазначених областей, у яких у результаті проведення АТО не проводиться освітній процес, а також їх стипендіального забезпечення і збереження права на отримання державних пільг і гарантій.

Студенти, які бажають перевестися, мають подати до 19 грудня відповідну заяву на ім'я керівника вишу, до якого вони висловили бажання перевестися.

Також врегульовано питання допущення студентів, які тимчасово навчаються, до державної атестації у вищих навчальних закладах, у яких вони тимчасово допущені до занять, порядок замовлення та видачі їм документів про вищу освіту державного зразка та доповнень до них.

Зазначене рішення Кабміну набуде чинності після офіційного його опублікування.

Нагадаємо, наприкінці листопада представник Президента України з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі, народний депутат із фракції "Блоку Петра Порошенка" Ірина Геращенко заявляла, що Кабмін у грудні прийме постанову про зарахування до університетів 4,5 тис. донецьких студентів.