ua en ru

Кабмін схвалив введення рівних умов ціноутворення для вітчизняних та імпортних ліків

Кабмін схвалив введення рівних умов ціноутворення для вітчизняних та імпортних ліків
Кабінет міністрів України схвалив введення рівних умов ціноутворення на ліки вітчизняного і іноземного виробництва.

Кабінет міністрів України схвалив введення рівних умов ціноутворення на ліки вітчизняного і іноземного виробництва. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров'я України.

"МОЗ розробив та виніс на розгляд уряду проект постанови, яка створює рівні умови ціноутворення на ліки вітчизняного і іноземного виробництва і вводить державне регулювання цін на ліки, оптово-відпускна ціна яких нижча ніж 12 грн. за упаковку", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що раніше розмір торгово-роздрібних надбавок на вітчизняні ліки, оптово-відпускна ціна яких нижча ніж 12 грн. за одну упаковку, становив від 0,3 % до 169,5 %.

Тепер після набрання чинності змін до пункту 1 постанови КМУ №955 граничні надбавки на ліки будуть коливатися від 10 до 30%.

На думку фахівців, прийняття цієї постанови дозволить збільшити економічну доступність дешевих вітчизняних ліків для малозабезпечених верств населення і запровадити рівні умови застосування державного регулювання цін на ліки, як для іноземного, так і вітчизняного виробника.

Зміни у п. 1 постанови КМУ від 17 жовтня 2008 року № 955 набудуть чинності з 1 січня 2015 р.

Нагадаємо, МОЗ на 10 листопада уклав договори на постачання ліків на суму 1 млрд 335 млн грн.