ua en ru

Кабмін не планує приватизацію "Чорноморнафтогазу", - Міненерговугілля

Кабінет міністрів України не планує приватизацію "Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз".

Кабінет міністрів України (Кабмін) не планує приватизацію "Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз". Про це йдеться в роз'ясненні прес-служби Міністерства енергетики та вугільної промисловості України (Міненерговугілля) з приводу урядового розпорядження "Про погодження пропозицій щодо відчуження основних фондів публічного акціонерного товариства "Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз".

"Проектом закону України "Про внесення змін до закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" ПАТ "Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" з переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, не виключається", - зазначають у міністерстві.

Водночас, згідно з повідомленням, метою проекту розпорядження про відчуження майна "Чорноморнафтогазу" є оптимізація невиробничих витрат на утримання житла, що не використовується в основному виробництві - транспортуванні магістральними трубопроводами і зберіганні у підземних газосховищах.

Натомість дане розпорядження передбачає відчуження восьми об'єктів - квартир, які є власним майном товариства. Шість квартир згодні придбати співробітники ДАТ "Чорноморнафтогаз" за вартістю згідно з експертною оцінкою.

Нагадаємо, розгляд цих двох документів був у порядку денному сьогоднішнього засідання уряду.

Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" було створено в 1979 р. як виробниче об'єднання для освоєння вуглеводневих ресурсів Чорного та Азовського морів. ДАТ "Чорноморнафтогаз" функціонує як єдиний виробничо-господарський комплекс та здійснює: пошуково-розвідувальне буріння в межах Чорного і Азовського морів, будівництво морських стаціонарних платформ, підводних трубопроводів, облаштування та розробку родовищ нафти і газу, транспортування добутої продукції споживачам, а також підземне зберігання газу.

Зазначимо, за 11 місяців 2013 р. "Чорноморнафтогаз" збільшив видобуток газу на 40,2% - до 1,47 млрд куб. м.