Кабмін має намір реалізувати надлишкову нерухомість армії на публічних аукціонах, - Лебедєв

Кабінет міністрів України має намір реалізувати надлишкову нерухомість армії на публічних аукціонах. Про це заявив міністр оборони Павло Лебедєв в інтерв'ю газеті "Факти та коментарі", передає прес-служба Кабінету міністрів.

Кабінет міністрів України має намір реалізувати надлишкову нерухомість армії на публічних аукціонах. Про це заявив міністр оборони Павло Лебедєв (на фото) в інтерв'ю газеті "Факти та коментарі", передає прес-служба Кабінету міністрів.

"...Було прийнято рішення про реалізацію цієї нерухомості (майна військових містечок) на відкритих публічних аукціонах. Кабінет міністрів прийняв постанову, яка регулює порядок відчуження майна військових містечок із земельними ділянками, що вивільняються у процесі реформування армії. Зараз на балансі Міноборони значаться 411 повністю звільнених військових містечок. Це близько 7 тис. 430 будівель і споруд, що займають площу понад 35 тис. га", - повідомив Лебедєв.

Він додав, що ще 214 містечок вивільняться в процесі подальшого реформування Збройних Сил.

"Кошти від реалізації надлишкового озброєння, військової та спеціальної техніки, нерухомого військового майна, зараховуються до держбюджету (спеціальний та загальний фонди). Поки що отримано 170 млн грн. Ці гроші планується використовувати для вирішення житлового питання військовослужбовців, а також ряду інших соціальних проблем", - зазначив міністр.