ua en ru

Кабмін ініціює посилення відповідальності за ДТП за участю бойової техніки

Кабмін ініціює посилення відповідальності за ДТП за участю бойової техніки Фото: Кабінет міністрів України

Посилюється кримінальна відповідальність за смертельні ДТП за участю бойової техніки

Кабінет міністрів України ініціює посилення відповідальності за порушення правил водіння або експлуатації бойової, спеціальної чи транспортної машини. Текст відповідного законопроекту, розробленого Міністерством оборони, має РБК-Україна.

Так проектом закону передбачається, що порушення правил водіння або експлуатації бойової, спеціальної чи транспортної машини, вчинене у стані алкогольного сп'яніння або у стані, викликаному вживанням наркотичних, психотропних або інших одурманюючих засобів - карається штрафом від 200 до 350 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3,400 - 5,950 тыс. гривен).

Підкреслюється, що порушення правил водіння або експлуатації бойової, спеціальної чи транспортної машини, що спричинило потерпілому середньої тяжкості чи тяжкі тілесні ушкодження або смерть потерпілого - карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років. Чинний закон передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.


Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що забезпеченість Збройних сил України (ЗСУ) озброєнням і технікою за рік збільшилася в 1,5 рази.