ua en ru

У кабінеті головного лікаря Центру мікрохірургії ока невідомі побили лікаря

Лікар-офтальмолог лазерного відділення Київської міської клінічної офтальмологічної лікарні "Центр мікрохірургії ока" Ігор Москальчук 27 березня був жорстоко побитий в кабінеті головного лікаря Центру невідомими, які назвалися особистими охоронцями головлікаря Любові Денисюк.

За словами сина постраждалого, 56-річного Москальчука було спочатку доправлено до Київської міської клінічної лікарні №17 у відділення політравми, де йому було поставлено діагноз "поєднана травма: закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, ЗТГ, забій грудної клітини, забій м'яких тканин потиличної ділянки голови".

Зараз постраждалий лікар перебуває на стаціонарному лікуванні в неврологічному відділенні Київської міської клінічної лікарні №1.

Зі слів сина, 27 березня Москальчук прийшов до кабінету головного лікаря ЦМХО з приводу підпису дозволу на операцію для переселенця з Луганська, але головлікар запросила до свого кабінету іншого лікаря - завідуючого відділення Святослава Сука та ще одну особу, яку представила своїм адвокатом. За словами сина постраждалого, головлікар звинуватила Москальчука в "сепаратизмі", діяльності проти головного лікаря, та вимагала здати особисті речі для перевірки, зокрема мобільний телефон.

"Незважаючи на пояснення мого батька, що це нісенітниця, адже він справжній патріот, і на його прохання викликати міліцію, головлікар Денисюк попросила всіх присутніх вийти з кабінету і сама вийшла, залишивши мого батька наодинці. Відразу, як вони вийшли, до кабінету увійшли двоє, нібито її особистих охоронців, і почали погрожувати йому, говорити, що вони його "зараз тут знищать", - розповів він.

Син постраждалого повідомив, що невідомі сильно побили Москальчука і вимагали показати його мобільний телефон. "Коли вони все ж відібрали телефон, то почали щось шукати там, але судячи з їх реакції не знайшли того, що шукали, - зауважив він. - Можливо, вони побоювалися, що він записував розмову на телефон".

Після жорстокого побиття лікаря виштовхали на вулицю вдарили по голові, після чого він втратив свідомість.

"Коли батько прийшов до тями, він намагався повернутися в лікарню, щоб отримати медичну допомогу, але так звані "охоронці" Денисюк не пускали його. Тоді він вже зателефонував до міліції та до швидкої. На виклик приїхали слідчі Солом'янського відділу МВС і взяли в нього свідчення з приводу побиття. Після чого його відвезли до 17-ої лікарні", - розповідає син лікаря.

Постраждалий написав заяву до Солом'янського РУ ГУ МВС України в м. Києві (вх. № 275-17-55 від 31.03.2015 р.) та до ГУ МВС України в м. Києві. З приводу побиття лікаря відкрито кримінальну справу.

Нагадаємо, 16 грудня 2014 р. головного лікаря "Центру мікрохірургії ока" Сергія Рикова було звільнено за розкрадання коштів держбюджету в особливо великих розмірах. На його місце на випробувальний термін призначено Любов Денисюк.

Рикова звинуватили в тому, що на базі державного медичного закладу він організував корупційну схему, і через створену при ЦМХО кишенькову страхову компанію "Сатіс", яка мала монопольне право на отримання грошових коштів від пацієнтів під виглядом благодійних внесків, здійснював махінації з державними коштами та коштами пацієнтів. З приводу цих звинувачень ведеться низка кримінальних проваджень.

Під час керівництва Рикова, Денисюк займала посаду завідуючої відділення судинної патології ЦМХО. Як повідомляли ЗМІ, вона була співвласницею компанії-"прокладки" ТОВ "Еліпорт", через яку відмивалися кошти, що надходили на рахунки СК "Сатіс". Наразі рахунки ТОВ "Еліпорт" заарештовані та ведеться слідство.