ua en ru

До Нового року міліція вилучила майже 53 т піротехніки, у т.ч. 800 тис. петард.

До 1 січня 2010 року працівники міліції перевірили близько 1200 торговельних закладів, які мають відповідні ліцензії МВС України з реалізації піротехнічної продукції, та майже 10 тисяч стихійних місць можливої реалізації населенню піротехніки. Як наслідок - вилучено понад 52,8 тонни піротехнічних засобів, в тому числі понад 800 тисяч штук петард, які заборонені законодавством. Про це повідомляє ДЗГтаМД МВС України.

Загалом встановлено 969 випадків продажу піротехнічних засобів без відповідних документів. За трьома фактами порушень законодавства вже прийнято рішення про анулювання ліцензій на право торгівлі піротехнічними засобами - у Вінницькій, Донецькій та Київській областях.

Найбільше вилучено піротехніки в Автономній Республіці Крим - понад 188 тис. одиниць, місті Києві - понад 131 тис. одиниць, Сумській та Донецькій областях - відповідно 58 та 55 тис. одиниць.

За порушення правил торгівлі піротехнічними засобами 979 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності та 112 - за протиправне застосування піротехніки.