ua en ru

К.Грищенко: Продовження терміну перебування в Україні ЧФ РФ не вплине на євроінтеграційні перспективи України.

Продовження терміну перебування в Україні Чорноморського флоту РФ не вплине на євроінтеграційні перспективи України. Про це заявив сьогодні на брифінгу у Кабміні України міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами К.Грищенка, 27 квітня він обговорював це питання з міністрами закордонних справ Німеччини, Франції і Польщі. "Хотів би довести до вас, як це сприймається керівниками зовнішньополітичних відомств провідних європейських країн. Перше, це рішення, яке приймає Україна сама, воно не впливає на наші європейські перспективи, це рішення, яке сприймається міжнародною спільнотою, зокрема моїми колегами, як таке, що дозволяє стабілізувати ситуацію у двосторонніх відносинах (України і Росії) і в економіки України", - наголосив міністр.
К.Грищенко додав, що укладання цієї угоди сприймається міжнародною спільнотою, як фактор, який знімає напруженість між Україною та Росією.
Також К.Грищенко наголосив, що Україна буде розвивати свої відносини з Євросоюзом на основі принципового підходу, що євроінтеграція є основним завданням.