ua en ru

К.Грищенко: ЄС залишається пріоритетом зовнішньої політики України, а найважливішим завданням є відновлення дружніх взаємин із РФ (повтор).

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявляє, що Європейський союз залишається пріоритетом зовнішньої політики України, а найважливішим завданням є відновлення дружніх взаємин із Росією, передає "Радіо Свобода".

«Європейський союз залишається нашим пріоритетом, але найбільшим, нагальним і важливим завданням сьогодні є відновлення партнерських дружніх взаємин з Російською Федерацією. Без цього розвиток країни по-справжньому не може бути забезпечено як у короткостроковій.., так і в середньостроковій і довгостроковій перспективах», - заявив він у Брюсселі.

К.Грищенко, зокрема, висловив упевненість, що «без Росії ми не обійдемося» в реалізації серйозних проектів у сфері ядерної енергетики, авіабудування, транспорту, сільського господарства. «Є багато питань, які потребують глибокого ретельного аналізу з тим, щоб відпрацювати найбільш ефективну тактику і стратегію, але загалом основні напрями і заходи в рамках реалізації нам зрозумілі», - наголосив він.

При цьому український міністр зазначив, що Євросоюз є «звичайним, реальним центром тяжіння наших інтересів». «Тому і політика наша базуватиметься на необхідності досягнення цієї мети в максимально близькі терміни», - зазначив керівник МЗС.