ua en ru

До Євро-2012 Україна и Угорщина відкриють на своєму кордоні 2 пропускних пункти, - П.Порошенко.

До Євро-2012 Україна и Угорщина відкриють на своєму кордоні 2 пропускних пункти. Про це в ході спільного брифінгу заявив міністр закордонних справ України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна. Він зазначив, що в ході зустрічі зі своїм угорським колегою, було обговорено питання безкоштовних довгострокових національних віз. "Ми щойно підписали план консультацій між нашими країнами в 2010-2011 рр. , де на 2010 р. передбачається спільна позиція, яка дозволить укласти Україні угоду про асоціацію в 2010 р., забезпечити дорожню карту щодо безвізового діалогу в шенгенській зоні вже в 2010 р., і укладання поглибленої і всеохоплюючої угоди про зону вільної торгівлі між нашою країною і ЄС", - зазначив П.Порошенко.

В свою чергу міністр закордонних справ Угорщини Петер Балаш наголосив, що його країна і в подальшому прагне поглибити діалог в цих питаннях. "Той регіон, де ми межуємо, є стратегічно надзвичайно важливим, в цьому регіоні фактично межує між собою 5 країн. Співпраця в цьому регіоні матиме дуже велику започаткувальну силу", - повідомив міністр.

Він також наголосив на необхідності співпраці в сфері енергетичної безпеки. Міністр висловив сподівання, що газова криза початку 2009 р. вже не повториться . "На довготривалу перспективу ми будемо працювати на те, щоби підвищилася безпека всіх 3 зацікавлених сторін в газопостачанні - країни-постачальника, країни-транзитера, країни-споживача", - зазначив міністр.