ua en ru

К.Єфименко взяв під особистий контроль будівництво та введення в експлуатацію Дарницького мосту.

Міністр транспорту та зв'язку України Костянтин Єфименко взяв під особистий контроль будівництво та введення в експлуатацію Дарницького залізнично-автомобільного мосту через Дніпро в м. Києві. Про це він заявив під час поїздки-огляду будівельних майданчиків стратегічних для столиці транспортних об'єктів - Дарницького мосту та Дарницького вокзалу, повідомляє прес-служба Міністерства транспорту та звязку.

Міністр заслухав представників усіх зацікавлених у реалізації цього проекту сторін, а саме - генерального директора "Укрзалізниці" Михайло Костюка, першого заступника міністра Володимира Корнієнка, заступника міністра Олексія Баранова, начальника Південно-західної залізниці Олексія Кривопішина, а також підрядника проекту - ТОВ "БМК" "Планета-Міст", ЗАТ "Гідроінжбуд", ОАО "Мостобуд", ДП "Київдіпротранс".

К.Єфименко зазначив, що на сьогоднішній день немає жодних перешкод, які б заважали будівництву мосту. Є труднощі з фінансуванням, але їх треба подолати.

Підрядники отримали завдання від міністра терміново надати графіки поетапного виконання робіт. Щодо залучення відповідних коштів та контролю за їх освоєнням - це завдання міністерства та заступника міністра О.Баранова. За дорученням міністра О.Баранов буде відповідальним за реалізацію проекту. "Звітувати про виконання робіт - щотижнево", - наголосив К.Єфименко.

Найближчим часом К.Єфименко ініціюватиме проведення спільної наради з Київською міською державною адміністрацією щодо організації транспортної розв'язки на під'їздах до мосту та має намір обговорити низку проблемних питань, пов'язаних з будівництвом Дарницького залізничного вокзалу. "Залізничники та міська влада Києва повинні сісти за стіл конструктивних переговорів, щоб прийняти єдине рішення і вийти на уряд з пропозиціями по бюджету", - сказав він.