ua en ru

К.Єфименко доручив Державтотрансадміністрації розробити дієвіші заходи у сфері ліцензування та контролю роботи автоперевізників.

Міністр транспорту і зв'язку Костянтин Єфименко визначив основні пріоритети в роботі Державтотрансадміністрації, а саме: вдосконалення роботи із перевізниками, розроблення більш жорсткого механізму контролю за чітким дотриманням ними усіх вимог нормативно-правових актів, якими регламентується їх діяльність. Про це повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку. Зокрема, йдеться про дотримання норм безпеки при перевезеннях пасажирів та вантажів, відпрацювання більш дієвих заходів у сфері ліцензування. Саме ці напрямки в роботі Державної адміністрації автомобільного транспорту міністр визначив пріоритетними.

"Неприпустимим є те, коли в ДТП потрапляє ліцензований транспорт і отримують травми та гинуть люди", - сказав К.Єфименко .

При цьому міністр додав, що нині автомобільний транспорт є наймасовішим, проте з різних причин загальний механізм впливу та контролю за автомобільними перевізниками якщо не втрачено, то виникає багато питань щодо ефективності його роботи.

За його словами, саме Мінтрансзв'язку України має реалізовувати чітко визначену державну політику із врегулювання діяльності в сфері перевезення пасажирів і вантажів, розвитку маршрутної мережі та організації роботи автостанцій.