ua en ru

К.Єфименко наполягає на перевірці правоохоронними органами законності відчуження майна, яке належало ЧМП.

Міністр транспорту та зв'язку України Костянтин Єфименко наполягає на здійсненні правоохоронними та контролюючими органами перевірки законності відчуження майна, яке належало Державній судноплавній компанії "Чорноморське морське пароплавство" (ЧМП). Із відповідним листом він звернувся до першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку.

К.Єфименко зауважив на необхідності вжиття прокурорського реагування для захисту державного майна та притягнення винних у розтрачанні осіб до відповідальності, адже, на його думку, у ситуації із Чорноморським пароплавством порушені інтереси держави.

За словами міністра, протягом останніх років по відношенню до ДСК "ЧМП" спостерігається антидержавна позиція та невмотивоване застосування процедури банкрутства.

"Унаслідок цього державне підприємство, балансова вартість активів якого перевищує 500 млн грн, фактично виведено з-під контролю органів державної влади та управління, що призводить до відчуження за безцінь державного майна, штучного створення боргів", - зазначено у повідомленні прес-служби Мінтрансзв'язку.

К.Єфименко наполягає на необхідності термінового втручання та недопущення процедури ліквідації пароплавства.