ua en ru

К.Єфименко: Аеропорт "Бориспіль" найближчим часом має відповідати європейським стандартам.

Міністр транспорту та зв'язку України Костянтин Єфименко заявив про необхідність приділити максимум уваги міжнародному аеропорту "Бориспіль" з метою забезпечення його стрімкого розвитку, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку. "Вже найближчим часом "Бориспіль" не повинен поступатися провідним європейським летовищам за рівнем технічного обладнання та обслуговування пасажирів", - зазначив міністр.

За словами К.Єфименка, для того щоб вітчизняна цивільна авіація могла гідно конкурувати з іноземними компаніями та почувати себе впевнено і на рівних серед європейської та світової спільноти, необхідно зосередитись на вирішенні низки питань. Перш за все, треба визначитися, які з українських аеропортів відповідно до потреб держави та пасажирів доцільно розвивати як міжнародні, а які залишити для обслуговування внутрішніх перевезень. Наступним завданням є прискорити переговорний процес щодо підписання угоди про спільний авіаційний простір між Україною та Європейським Союзом та досягти консолідованої остаточної позиції України з цього питання.

Що стосується загального розвитку інфраструктури, то перед Державною адміністрацією авіаційного транспорту стоїть завдання скерувати роботу вітчизняних аеропортів таким чином, щоб її результатом стала стабільна прибуткова діяльність. "Аеропорти - стратегічно важливі об'єкти, які є невід'ємною частиною транспортного комплексу і мають на гідному рівні обслуговувати пасажирів, забезпечувати роботу авіакомпаній та наповнювати державний бюджет", - наголосив міністр.