ua en ru

В Ізраїлі вандали скоїли напад на посольство Польщі

В Ізраїлі вандали скоїли напад на посольство Польщі Фото: наслідки нападу вандалів (прес-служба поліції Ізраїлю)

Невідомі намалювали свастику біля входу в дипломатичне відомство

В ізраїльській столиці Тель-Авів невідомі намалювали свастики біля входу в посольство Польщі і написали антипольські гасла. Про це повідомили в поліції, пише видання Haaretz.

Наразі поліція розпочала розслідування цього інциденту.

За даними видання, напад стався на наступний день після того, як польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький заявив, що під час Другої світової війни злочинцями були не тільки німці, але й росіяни, поляки, євреї та українці.

Нагадаємо, на початку лютого президент Польщі Анджей Дуда підписав поправки в закон "Про інститут національної пам'яті", так званий закон про голокост. Таким чином він увів кримінальну відповідальність за твердження, що поляки були причетні до воєнних злочинів під час Другої світової війни. Також поправки вводять кримінальне покарання за заперечення злочинів українських націоналістів у ході війни.

"Закон про голокост" викликав критику з боку України, Ізраїлю, а також деяких міжнародних організацій. Так, ізраїльський прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху назвав підписання поправок "запереченням Голокосту".