ua en ru

Ізраїль не повертатиме тіла бойовиків "Хамас" родичам

Ізраїль не повертатиме тіла бойовиків "Хамас" родичам Фото: Ізраїль не буде повертати родичам тіла вбитих членів "Хамас"

В ізраїльському уряді обговорили заходи щодо повернення останків ізраїльських солдатів і цивільних з палестинських територій

Ізраїль більше не буде повертати тіла озброєних прибычників радикального палестинського руху "Хамас" їхнім сім'ям, ізраїльтяни самі будуть ховати їх. Про це йдеться в рішенні військово-політичного кабінету Ізраїлю, передає BBC.

На засіданні у неділю, 1 січня, у відомстві обговорювали заходи щодо повернення останків ізраїльських солдатів і цивільних осіб з палестинських територій.

По закінченню засідання військово-політичний кабінет Ізраїлю випустив коротку заяву.

"Комітет безпеки обговорив заходи, з допомогою яких можна домогтися повернення полеглих на території сектора Газа солдатів і цивільних осіб... і виніс рішення, що тіла бойовиків "Хамас" будуть поховані, а не будуть повернуті", - йдеться в документі.

Як зазначає видання, кабінет оголосив про це рішення після виходу двох пародійних відеокліпів, опублікованих воєнізованим крилом "Хамас", героями яких стали убитий під час війни в секторі Газа ізраїльський сержант Орон Саул і прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху.

У вересні 2016 року ізраїльська влада заявила, що "Хамас" відкинув пропозицію щодо обміну полоненими і останками загиблих мирних громадян.

Нагадаємо, президент Палестини Махмуд Аббас вважає можливим встановлення миру з Ізраїлем e разі припинення будівництва єврейських поселень на палестинській території.