ua en ru

Зміни до Конституції з децентралізації не ухвалять до завершення агресії РФ, - Парубій

Зміни до Конституції з децентралізації не ухвалять до завершення агресії РФ, - Парубій Фото: Андрій Парубій розповів, коли можуть бути ухвалені зміни до Конституції з децентралізації

Верховна Рада поки проводить децентралізацію через інші законодавчі акти

Зміни до Конституції України у частині децентралізації не можуть бути ухвалені у другому читанні до закінчення військової агресії Російською Федерацією та відновлення контролю над кордоном. Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій в ефірі "5 каналу".

"Поки з окупованих територій не будуть виведені російські війська, поки не буде відновлений контроль за кордоном, ми не можемо входити у політичні процеси... Можуть бути різні варіанти, може бути умовне відкликання цієї позиції", – заявив Парубій.

При цьому спікер зазначив, що Верховна Рада все ж проводить децентралізацію через багато інших законодавчих актів, наприклад, щодо об'єднання громад.

Зазначимо, Міністерство юстиції України внесло в Верховну Раду законопроект про децентралізацію в частині передання повноважень громадам.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що передання земель в управління територіальним громадам має завершитися до кінця року.