ua en ru

Киянину, який побив нардепа Пилипишина, висунуто звинувачення, розшукуються ще троє свободівців, - Аваков

Жителю Києва, який побив народного депутата Віктора Пилипишина, висунуто підозру у вчиненні правопорушення, розшукуються також троє членів партії ВО "Свобода" за підозрою в нападі на нардепа.

Жителю Києва, який побив народного депутата Віктора Пилипишина, висунуто підозру у вчиненні правопорушення, розшукуються також троє членів партії ВО "Свобода" за підозрою в нападі на нардепа. Про це йдеться в заяві міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, передає прес-служба МВС.

За словами Авакова, 25 вересня близько 21:03 оперативна група Печерського РУГУ МВС у Києві зафіксувала факт нанесення тілесних ушкоджень Пилипишину групою осіб в масках-балаклавах перед будівлею ЦВК. Постраждалого облили червоною фарбою, виштовхали за огорожу ЦВК і закидали сміттям.

За підозрою у вчиненні правопорушення на місці затриманий житель Києва 1959 р. н., на руках якого виявлені сліди червоної фарби.

Потерпілий упізнав ще трьох нападників, які за його словами є членами ВО "Свобода", а двоє - керівниками районних організацій партії міста Києва. Всі підозрювані, за інформацією Пилипишина, брали активну участь у виборчій кампанії 2012 року кандидата в нардепи від ВО "Свобода" Юрія Левченка з 57 виборчому округу. Таким чином, кандидати Левченко і Віктор Пилипишин були прямими конкурентами і балотувалися по одному округу.

Слідчим відділом Печерського РУ ГУ МВС у Києві відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 296 КК України. Затриманому громадянину повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення. Слідством вживаються заходи по затриманню осіб, причетних до скоєння даного правопорушення.

"Незважаючи на те, яку політичну силу представляють хулігани і незалежно від того, якими гаслами вони намагаються виправдати свої дії, включаючи мотивацію очищення влади і люстрації, ми будемо адекватно реагувати на подібні дії як правопорушення. Давайте починати впроваджувати європейські стандарти, в тому числі, і в політичній боротьбі і в гарячу передвиборчу пору", - заявив Аваков.

Нагадаємо, вчора в Facebook-спільноті "Варта Києва" повідомлялося, що Пилипишин було облито червоною фарбою біля будівлі Цвк при спробі зареєструватися кандидатом у народні депутати України.