ua en ru

Побиті під час розгону Майдану студенти будуть подавати заяву про замах на вбивство

Побиті під час розгону Майдану студенти будуть подавати в правоохоронні органи заяву про замах на вбивство. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила координатор групи, яка допомагає побитим студентам Руслана Лижичко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми на сьогоднішній день зібрали робочу групу і проголосили, що наша робоча група, що складається з консультантів, адвокатів, юристів... Щодо подій 30 листопада, то студенти, яких побили, які постраждали від незаконних дій міліції, зібралися на тому ж місці на Майдані під стелою і з допомогою волонтерів розгорнули штаб допомоги постраждалим студентам", - розповіла Руслана Лижичко.
За її словами, юристи, які працюють в групі будуть допомагати постраждалим заповнити заяву про замах на вбивство. "Є зразок заяви про злочин, а точніше заяви про замах на вбивство. Наша робоча група вважає, що ця заява про замах на вбивство. Прямо там ми з вами, юристами та волонтерами заповнимо цю заяву і надамо вам інструкції щодо подальших дій. Коли в міліцію ляжуть 230 заяв про замах на вбивство, то прокуратура буде зобов'язана об'єднати ці матеріали в одне кримінальне провадження", - розповіла Руслана.

Вона додала, що робоча група проконтролює розслідування справи.

"Ми будемо знати ім'я і прізвище слідчого і проконтролюємо його роботу у відповідності з нормами закону. Якщо цей слідчий почне розповідати, що ці студенти самі себе міліцейськими кийками і самі билися головою об граніт Майдану, ми будемо приймати свої заходи громадського тиску, студентські загони вже формуються. Ми будемо діяти в рамках закону, але нехай не сподіваються, що ми дозволимо їм спустити цю спрв на гальма", - розповіла Руслана.