ua en ru

Виборчі бюлетені 22-23 жовтня будуть розвезені на окружні виборчі комісії, - ЦВК

Виборчі бюлетені 22-23 жовтня будуть розвезені на окружні виборчі комісії. Про це заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера (ЦВК), передає кореспондент РБК-Україна.

"Протягом сьогоднішнього та завтрашнього днів виборчі бюлетені будуть розвозитися по окружних виборчих комісіях усіх мажоритарних виборчих округів. Вже ближче до дня голосування, скажімо, це буде четвер-п'ятниця, можливо, подекуди навіть і субота, якщо виникнуть такі ситуації, виборчі бюлетені будуть розвозитися по дільничних виборчих комісіях. Я хочу наголосити, це все буду зроблено у межах строків, передбачених законодавством", - сказав Магера.

Також він зазначив, що ступінь захисту виборчих бюлетенів є не нижчим порівняно з тим, був на парламентських виборах 2007 р. та президентських 2010 р.

Відзначимо, раніше в ЦВК повідомляли, що поліграфічний комбінат "Україна" завершив виготовлення бюлетенів для голосування на парламентських виборах за партійними списками, і вони вже доставлені в усі обласні центри України.

Читайте також: Сьогодні останній день, коли українські виборці можуть внести себе в списки виборців

Нагадаємо, парламентські вибори пройдуть в Україні 28 жовтня 2012 р. Вперше з 2002 р. вони будуть проведені за змішаною системою - 225 депутатів оберуть за партійними списками і стільки ж за мажоритарною системою в одномандатних округах. Участь у виборах братимуть тільки політичні партії - участь блоків, які складаються з партій, не передбачена. Офіційна виборча кампанія почалася 30 липня 2012 р. У боротьбі за депутатські крісла беруть участь близько 5 тис. кандидатів. Для проходження у Верховну Раду партії повинні подолати 5% бар'єр.

ЦВК утворила 225 виборчих округів, середня кількість виборців в одному окрузі становить 161 140 людей, припустиме відхилення від цієї кількості - 12%. У Південно-Східних областях 106 мандатів, а в Центрально-Західних областях 119 мандатів.