ua en ru

Побиття демонстрантів під судом по справі Стерненко: двох поліцейських відсторонили

Побиття демонстрантів під судом по справі Стерненко: двох поліцейських відсторонили Фото: сутички під судом по справі Стерненко (РБК-Україна)

Один з поліцейських завдав удар затриманому активісту ногою в спину

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко відсторонив від виконання обов'язків двох правоохоронців, які били демонстрантів під час сутичок під судом у справі активіста Сергія Стерненко. В ході сутичок між активістами і правоохоронцями було затримано п'ять осіб.

Про це в коментарі РБК-Україна підтвердила речник поліції Києва Оксана Блищик.

Як зазначили в поліції, таке рішення пов'язане з можливим перевищенням сили співробітником поліції.

Раніше журналісти "Радіо.Свобода" опублікували фотографію, на якій видно, як двоє правоохоронців застосовують фізичну силу до одного з активістів - один з поліцейських наніс непритомному демонстранту удар ногою в область спини.

Побиття демонстрантів під судом по справі Стерненко: двох поліцейських відсторонили

Нагадаємо, 15 червня продовжилося судове засідання по обранню запобіжного заходу активісту Сергію Стерненко. Йому минулого тижня повідомили про підозру в умисному вбивстві і носінні холодної зброї. За версією правоохоронців, активіст перевищив заходи самооборони, під час нападу на нього в 2018 році, завдавши одного з нападників удар ножем в серце, від чого той помер.

Як повідомляло РБК-Україна, 15 червня під стінами Шевченківського районного суду Києва сталися кілька сутичок між поліцією та активістами, в ході якої було затримано п'ять осіб.

В результаті зіткнень керівництвом поліції Києва призначено службове розслідування, матеріали справи будуть скеровані в Державне бюро розслідувань.