ua en ru

За побиття активістів Майдану затримано екс-заступника командира роти "Беркута"

За побиття активістів Майдану затримано екс-заступника командира роти "Беркута" Фото: за побиття активістів Майдану затримано екс-заступника командира роти "Беркута"

Крім цього, затриманого звинувачують у підробці рапортів і наданні завідомо неправдивих свідчень

Колишній заступник командира роти "Беркут" затримано за побиття активістів громадського руху Євромайдан під час Революції Гідності. Про це йдеться в повідомленні прес-центру Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Головне слідче управління ГПУ регулярно проводить спеціальне розслідування щодо встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності правоохоронців, причетних до злочинів проти учасників мирних акцій у січні – лютому 2014 року.


У четвер, 21 квітня, слідчі затримали екс-заступника командира київського "Беркут", який розшукувався за перевищення своїх повноважень та незаконне затримання активістів Евромайдана в ніч з 22 на 23 січня 2014 року.

Крім того, затриманому інкримінується організація підробки службових рапортів і надання завідомо неправдивих свідчень його підлеглими. Співробітники "Беркут" звинувачували активістів Евромайдана в тяжких злочинах і притягували до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії.

Для затриманого беркутівця суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Триває досудове розгляд, збираються докази для притягнення до відповідальності та інших учасників незаконних дій під час Майдану.

Нагадаємо, раніше ГПУ звинуватила екс-командирів запорізького "Беркут" у перешкоджанні Майдану.