ua en ru

Землетрус у Чилі призведе до того, що ВВП країни 2010 р. зросте на 1,5% менше, ніж очікували.

Землетрус у Чилі минулого місяця призведе до того, що ВВП країни 2010 р. зросте на 1,5% менше, ніж очікували. Уповільнення припаде головним чином на першу половину року. Про це заявив заступник міністра фінансів Чилі Родріго Альварес.

Вчора уряд Чилі накреслив план асигнування коштів, що дорівнюють майже 30 млрд дол., на видатки на відновлення країни. Про це пишуть у Bloomberg.

Чилі, можливо, доведеться збільшити оподаткування корпорацій, використати заощадження, що зберігаються за кордоном, та вдатися до запозичень, щоб сплатити за відбудову зруйнованих портів, шкіл та лікарень. Нині уряд витрачає на відбудову 3 млн дол. на день.

Будь-які заходи з підвищення оподаткування не впливатимуть на малі та середні компанії, сказав чилійським законодавцям міністр внутрішніх справ Чилі Родріго Хінцпетер. У відповідь на запитання, чи буде збільшено платню за використання надр для гірничо-видобувних компаній, міністр Хінцпетер сказав, що ці компанії будуть "частиною рішення". Чилі є найбільшим у світі експортером міді.