ua en ru

З Іспанії до України екстрадовано Ф.Горбенка, якого розшукували за скоєння тяжких злочинів.

З Іспанії до України екстрадовано Федора Горбенка, якого розшукували за скоєння тяжких злочинів, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Рейсовим літаком Мадрид-Київ екстрадовано з Іспанії до України Ф.Горбенка (1967 р.н.), якого розшукували правоохоронні органи України за скоєння тяжких злочинів, передбачених ст.257 (бандитизм) та ч.4 ст.187 (розбійні напади в складі ОЗГ) КК України.

За інформацією запорізького Управління по боротьбі з організованою злочинністю, активний учасник небезпечної банди обвинувачується в тому, що протягом 2001-2002 рр. у складі озброєної банди скоїв 6 особливо небезпечних злочинів. Всього ж на рахунку ОЗГ 12 епізодів злочинної діяльності, з яких 8 розбійних нападів. У 2003 р. це угруповування було ліквідоване і затримані 11 його учасників. Під час обшуків у зловмисників вилучили 2 пістолети, 2 обрізи мисливських рушниць, посвідчення працівника міліції. Але тоді Ф.Горбенку вдалося втекти.

У лютому 2004 р. суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя виніс рішення про взяття під варту згаданого обвинуваченого і його було оголошено в міждержавний розшук та внесено до спеціального обліку Генерального секретаріату Інтерполу Blue card.

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Запорізькій обл. встановили місце перебування розшукуваного, і, каналами Інтерполу було надіслане звернення до правоохоронних органів Іспанії з метою перевірки інформації щодо місця перебування розшукуваного на території цієї країни.

Після підтвердження оперативних даних у квітні 2009 р. Ф.Горбенко був затриманий іспанською поліцією.