ua en ru

З Криму на материкову Україну передислоковані близько 2 тис. військовослужбовців, - Парубій

З Криму на материкову частину України передислоковані близько 2 тис. військовослужбовців Збройних сил України та бійців Національної гвардії.

З Криму на материкову частину України передислоковані близько 2 тис. військовослужбовців Збройних сил України та бійців Національної гвардії. Про це сьогодні на брифінгу у Верховній Раді України заявив секретар РНБО Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день передислоковано понад 2 тис. військовослужбовців, а також бійців Національної гвардії",- заявив Парубій.

За його словами, в Криму залишаються близько 200 бійців Національної гвардії для виконання обов'язків з охорони в'язниць і дослідницького інституту.

Також Парубій підкреслив, що вже передислоковано 805 прикордонників, які несуть службу по охороні державного кордону.

Разом з цим, секретар РНБО заявив, що з Криму вже виведено 41 український танк, 64 автомобіля, а також ряд елементів військової техніки.

Парубій зазначив, що сьогодні тривають переговори про виведення решти української військової техніки, у тому числі військових кораблів. Разом з тим він констатував, що частина техніки, яку передислокують на материкову частину України, спеціально пошкоджена російськими військовими.