ua en ru

З київського міськбюджету як податок з фізосіб вилучається близько 7,5 млрд грн на рік - Лисов

На сьогоднішній день, з бюджету Києва вилучається 7,5 млрд грн у вигляді податку з фізичних осіб, за які можна було б утеплити 10% всього столичного житлового фонду, або побудувати 1 млн квадратних метрів житла. Про це в ході онлайн-конференції в РБК-Україна заявив народний депутат України, заступник голови комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування, житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігор Лисов.

"Київський міський бюджет є для держави профіцитним, тобто буде як-ніяк система вилучень. Але в зв'язку з тим, що Київ виконує столичні функції, йдуть відповідні субвенції з державного бюджету місту Києву. Я уверне, що ті гроші, які заробляються в місті Київ, повинні залишатися. Навпаки, йде вилучення податку з фізичних осіб - 50%. Це єдиний регіон, з якого вилучаються ці кошти. А це не багато - не мало близько 7,5 млрд грн. Якщо перевести ці кошти на соціальне житло, на муніципальне житло - це було б як мінімум 1 млн квадратних метрів квадратних метрів. А якщо перевести на комуналку, ми б зробили утеплення 10% житлового фонду ", - сказав Лисов.

За словами Лисова, беручи до уваги рівень зарплати столичних медичних працівників та інших бюджетних працівників, Києву цих коштів не вистачає, "тому треба так формувати бюджет, так формувати київське лобі у ВР, щоб дійсно був принцип справедливості для тих людей, які проживають на території міста Києва ".

Читайте також: Створення столичного регіону повинне стати одним з положень нового генерального плану Києва, - Ігор Лисов.