ua en ru

З 48 загиблих в Одесі 3 невпізнаних, 6 застрелених, 32 вчаділих і 10 розбилися, - МВС

З 48 загиблих в Одесі 2 травня 2014 р. 3 невпізнаних, 6 застрелених, 32 угорівших і 10 розбилися.

З 48 загиблих в Одесі 2 травня 2014 р. 3 невпізнаних, 6 застрелених, 32 угорівших і 10 розбилися. Про це заявив начальник головного управління МВС в Одеській області Іван Катеринчук спростовуючи раніше поширену в ЗМІ інформацію про те, що двоє із загиблих в Будинку профспілок - придністровці, повідомляє місцеве видання "Думская.net".

"Що стосується того, де проживали загиблі, то всі вони - жителі Одеси і області, крім двох (маються на увазі житель Миколаївської області та житель Вінниці). З Придністров'я там не було нікого", - сказав він.

Він також повідомив, що з 48 загиблих в даний час непізнаними залишаються троє. Серед загиблих - сім жінок і один неповнолітній. Шість осіб загинули від вогнепальних поранень, 32 - вчаділи від диму або газу, десять осіб померли, випавши з вікон Будинку профспілок.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що 2 травня в Одесі загинули тираспольчанин Сергій Мішин і його родич Євген Митчик.

Крім того, Катеринчук зазначив, що після трагедії 2 травня правоохоронці вилучили в Будинку профспілок цілий арсенал. За його словами, в будівлі було виявлено револьвер з барабаном і шістьма патронами, обгорілий спортивний пістолет з трьома патронами, одинадцять 9-мм гільз, 24 скляні пляшки ємністю 0,5 л, чотирьохлітрова каністра з залишками горючої суміші, нунчаки, шоломи, три ножі, дві сокири, багато кийків.

Слідів спеціального газу та вибухової речовини експерти не знайшли.

Катеринчук стверджує, що зброя і пляшки із запальною сумішшю були занесені в будівлю напередодні 2 травня. Попередня інформація про це у міліції, але правоохоронці поставилися до неї недбало.