ua en ru

У Іванющенко закликали не пов'язувати його з "Укрзалізницею"

Юрій Іванющенко ніколи не мав відношення до "Укрзалізниці", не вступав з підприємством у господарські відносини, а звинувачення, що пролунали в ряді публікацій на цей рахунок є відвертою вигадкою. Про це повідомляє прес-служба екс-нардепа.

У зверненні зазначається, що, поширивши неправдиві дані, ЗМІ порушили не тільки законодавство України, але і норми журналістської етики.

"Ні автори публікації, ані редакції видань навіть не подумали звернутися до представників Юрія Іванющенка за коментарем - тобто, статті не переслідували мету об'єктивної подачі інформації, а носили відверто замовний характер. Намагаючись використовувати ім'я Іванющенко в кампанії з дискредитації нинішнього керівництва "Укрзалізниці", замовники статей перейшли всі межі розумного і вдалися до однозначної фальсифікації", - стверджує прес-служба екс-нардепа.

У прес-службі також підкреслили, що працюють над залученням до юридичної відповідальності ЗМІ, що поширюють неправдиві відомості.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що "війна компроматів" в "Укрзалізниці" почалася місяць тому після відсторонення від посади колишнього начальника південно-західної залізниці Олексія Кривопішина. Приводом для цього стало розслідування програми "Наші гроші". Як з'ясували журналісти, чиновник використовував своє становище для відчуження з власності держкомпанії 11 гектарів землі, на яких потім побудував елітний розважально-оздоровчий комплекс "Олімпік віллідж".

В. о. генерального директора "Укрзалізниці" Максим Бланк пообіцяв довести до кінця ініційовану Кабміном перевірку діяльності керівництва південно-західної залізниці на предмет цього та інших фактів корупції, чим викликав у ЗМІ цілу серію публікацій компрометуючого характеру.

Глава відомства заявив про неодноразові погрози на свою адресу, а 25 березня невідомі підпалили автомобіль Бланка, припаркований біля його будинку. В результаті Кабінет міністрів звільнив Кривопішина від займаної посади. Однак, за версією деяких ЗМІ, чиновник може повернути собі посаду з допомогою судового рішення.