ua en ru

Івано-Франківськ підвищив на 45% тариф на вивезення та захоронення сміття з 1 червня 2010 р.

Івано-Франківський міськвиконком погодив підвищення з червня 2010 р. тарифу на вивезення та захоронення твердих побутових відходів (ТПВ) на 45,02%, або на 1,99 грн, - до 6,41 грн на одну людину на місяць для ВАТ "Автотранспортне підприємство - 0928", яке займається вивезенням ТПВ із території 5-ти із 9-ти житлово-експлуатаційних організацій міста. Про це повідомили РБК-Україна у міськвиконкомі.

Збільшення тарифу зумовлене тим, що підприємство, крім ТПВ, додатково вивозить великогабаритні і ремонтні побутові відходи, а також зростанням цін на бензин, запчастини, збільшенням розміру мінімальної зарплати.

Міськвиконком затвердив норми утворення великогабаритних і ремонтних побутових відходів - відповідно 29,2 кг і 40,15 кг на одну людину на рік, а також - зменшив норму утворення ТПВ - з 2 до 1,8 куб. м на одну людину на рік. У тарифі закладено рентабельність підприємства на рівні 9%.

Як повідомлялось раніше, Івано-Франківськ планував із червня 2010 р. підвищити тариф на вивезення та захоронення ТПВ на 58,6%.Перед цим тариф на вивіз і захоронення ТПВ в Івано-Франківську підвищували із жовтня 2009 р. Із вересня 2008 р. жителі Івано-Франківська платять за вивезення і захоронення ТПВ безпосередньо перевізникам.