ua en ru

Італійська ENI придбала експлуатаційні блоки площею 15,6 тис. кв. км у прибережній зоні В'єтнаму

Італійська нафтогазова компанія ENI підписала з австралійською Neon Energy і сінгапурської KrisEnergy угоду про покупку двох експлуатаційних нафтогазових блоків у басейнах Song Hong і Phu Khanh в затоці Бакбо (Тонкінській затока), розташованих в прибережній зоні В'єтнаму, говориться в повідомленні ENI.

Neon Energy і KrisEnergy продали компанії ENI Vietnam, в'єтнамської "дочці" ENI, по 25% своїх часток у обох експлуатаційних блоках. Таким чином, після схвалення регуляторів ENI стане оператором обох проектів з часткою в 50% у кожному, а Neon Energy і KrisEnergy збережуть по 25% у кожному блоці.

Загальна площа придбаних ENI блоків становить 15 тис. 600 кв. км. Один з блоків розташований в басейні Song Hong і, за оцінками експертів, може містити від 461 млн до 1,7 млрд бар. нафти. Інший блок знаходиться в басейні Phu Khanh, його запаси оцінюються в діапазоні від 133 млрд до 396 млдр куб. м природного газу.

Планована розвідка на нафтогазових блоках передбачає об'ємну (3D) сейсморозвідку та буріння двох розвідувальних свердловин. Варто зазначити, що басейн Song Hong містить 10% всіх вуглеводневих ресурсів В'єтнаму (в основному газових).

ENI - одна з найбільших міжнародних енергетичних компаній. Вона, зокрема, є партнером ВАТ "Газпром" в проекті газопроводу "Південний потік". ENI працює в 79 країнах, загальний штат компанії налічує 80 тис. чоловік. Раніше повідомлялося, що Eni підписала угоди з розробки родовища сланцевого газу в західному регіоні України.