ua en ru

Виконавцям вбивства Нємцова обіцяли заплатити 25 млн рублів

Виконавцям вбивства Нємцова обіцяли заплатити 25 млн рублів Борис Нємцов

Виконавцям вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова пообіцяли заплатити 25 млн рублів, передає "Коммерсантъ" з посиланням на джерела.

Як випливає зі свідчень деяких фігурантів, спочатку вирішили співпрацювати зі слідством, невстановлений замовник через посередника запропонував їм вбити Бориса Нємцова, пообіцявши 5 млн руб. не на всю групу змовників, як повідомлялося раніше, а кожному з них. Враховуючи, що звинувачуються у вбивстві п'ятьох уродженців Чечні, загальна сума, виділена на вбивство пана Нємцова, могла скласти 25 млн руб.

Адвокат Заура Дадаєва Іван Герасимов повідомив, що йому нічого не відомо ні про мотив злочину, ні про суму можливого замовлення. Хоча, за його словами, слідство вважає злочин саме рекомендованим. Пан Герасимов зазначив, що від свідчень його клієнт не відмовлявся.

"Закон дозволяє адвокату займати позицію, відмінну від тієї, якої дотримується його клієнт",- сказав пан Герасимов. Наприклад, у тих випадках, коли є підстави вважати, що обвинувачений міг обмовити себе. Тому, зазначив адвокат, зараз він продовжує збирати докази невинуватості пана Дадаєва, у тому числі про наявність у нього алібі в день вбивства Бориса Нємцова.

Нагадаємо, 22 березня німецька газета Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung озвучила нову версію вбивства російського політика Бориса Нємцова. За даними видання, мотивом злочину могло стати співпраця опозиціонера з американськими властями.