ua en ru

Виконавець теракту в Стокгольмі діяв за наказом ІД

Виконавець теракту в Стокгольмі діяв за наказом ІД Фото: Рахмат Акілов

Рахмат Акілов був прихильником екстремістських організацій

Затриманий у справі про теракт у столиці Швеції Рахмат Акілов з Узбекистану зізнався у скоєнні злочину на допиті в Кроноберге (район Кунгсхольмен). Про це повідомляє Aftonbladet.

Як наголошується, затриманий є мусульманином і прихильником терористичної організації "Ісламська держава". Громадянин Узбекистану Рахмат Акілов, якого підозрюють у скоєнні теракту в Стокгольмі, дав свідчення.

Нагадаємо, 7 квітня 2017 року вантажівка в'їхала у натовп людей на вулиці Дроттнінггатан - однієї з центральних і пішохідних вулиць Стокгольма (Швеція). Він проїхав 550 метрів і врізався в будівлю торгового центру Å hlens. Як з'ясувалося, машину викрали, коли водій займався розвантаженням.

В результаті наїзду вантажівки загинули чотири людини, 15 людей отримали травми різного ступеня тяжкості. За даними відділу охорони здоров'я адміністрації Стокгольма, в лікарні перебувають 10 осіб, стан чотирьох лікарі оцінюють як важкий.

Влада заявила, що це був теракт. У п'ятницю ввечері поліція затримала підозрюваного у злочині. 8 квітня правоохоронці заявили, що зловмиснику 39 років і він родом з Узбекистану.