ua en ru

Іспанський суд відпустив ще одного підозрюваного в терактах у Каталонії

Іспанський суд відпустив ще одного підозрюваного в терактах у Каталонії Фото: теракт у Барселоні (twitter.com/roeland_roovers)

Під вартою залишаються двоє підозрюваних

Національний високий суд Іспанії у четвер, 24 серпня, звільнив з-під варти другого з чотирьох затриманих осіб, яких підозрюють у скоєнні терактів в Каталонії. Про це повідомляє DW.

Зазначається, що марокканця Сальха ель-Каріба відпустили через відсутність доказів його причетності до терактів, водночас його зобов'язали здати паспорт і щотижня з'являтися для перевірки у суді.

За інформацією видання, Ель-Каріб працював в інтернет-кафе в північно-східному іспанському місті Ріполь, де проживала більшість із 12 членів угруповання, яке підозрюють у терактах в Барселоні та Камбрільсі.

Раніше суд відпустив іншого підозрюваного - Мухаммеда Ааля також через відсутність доказів.

Під вартою залишаються 21-річний іспанський громадянин Мохамед Хулі Хемляль, якого звинувачують у виготовленні вибухових пристроїв, і 27-річний марокканець Дріс Укабір, який, імовірно, орендував фургон, що скоїв наїзд на людей у центрі Барселони.

Нагадаємо, ватажка терористичного осередку, що скоїв два терористичних акти в Іспанії 17 серпня 2017 року, намагалися видворити з країни у 2015 році.