Іспанський регулятор може оштрафувати великих автовиробників за цінову змову на суму до 10% річного обороту

Державна антимонопольна служба Іспанії та Національна комісія з конкуренції (CNC) перевіряють ряд дилерів та дистриб'юторів по всій країні, яких підозрюють в участі в ціновій змові на автомобілі і сервіси, а також в обміні комерційно чутливою інформацією. Мова йде про десятки автовиробників, серед яких такі гіганти індустрії, як Volkswagen, Renault, Peugeot, Fiat, Nissan, Toyota, Honda і General Motors.

"Мова йде про дуже серйозні правопорушення, сума штрафів за які може перевищити цифру, еквівалентну 10% щорічного обороту компаній в Іспанії", - пояснюється в повідомленні CNC 4 вересня.

На початку червня 2013 р. представники CNC поспілкувалися з представниками деяких компаній, що працюють у сфері автодистрибуции, на предмет порушення ними антимонопольного законодавства. Компанії поінформували про те, що в разі встановлення факту правопорушень CNC може пред'явити обвинувачення відповідно до ст.1 закону про конкуренції Іспанії 15/2007. У CNC підкреслили, що перевірки носять попередній характер і не підтверджують факт провини компаній в ціновій змові. Тоді назви компаній не розкривалися. У німецькому Volkswagen AG, який володіє іспанським брендом Seat, повідомили, що компанії відомо про розслідування CNC.